Gershwin Bonevacia Foto: Sharon Jane Dompig

Awater · Gershwin Bonevacia · Toen ik klein was, was ik niet bang

Steeds meer stemmen in de laaglandse literatuur laten horen hoe het is om op te groeien in Nederland met een migratieachtergrond. Simone Atangana Bekono viel dit jaar in de prijzen met haar debuutroman Confrontraties, verhalend over die worsteling, en nu is er ook de tweede bundel van Gershwin Bonevacia, sinds 2019 Stadsdichter van Amsterdam. In Toen ik klein was, was ik niet bang maken we kennis met Gush, het tienjarige alter ego van de dichter, dat opgroeit in Rotterdam-Zuid. We volgen hem langs de belangrijke plekken van zijn jeugd, de metrohaltes – van Dwarsdijk naar Antonius IJsselmonde naar Prinsenplein – en de momenten die hem als zwarte jongen vormden. Ik schreef een recensie over de bundel voor poëzietijdschrift Awater. Bekijk hier ook de andere recensies die ik eerder voor Awater schreef.