In juni 2021 ging literatuurwetenschapper Kila van der Starre tijdens het Poetry International Festival in Rotterdam in het kader van het programma End of an Ear in gesprek met woordkunstenaars Ilse Jobse en Selena Waas over poëzie en liedteksten in Nederlandse Gebarentaal (NTG). Zij spraken met elkaar over de mogelijkheden voor woordkunstenaars om zich uit te drukken in gebarentaal, en wat voor prachtige resultaten dat kan opleveren. Ik zette dit gesprek voor De Reactor om in een geschreven tekst. Lees het interview hier. Je vindt hier alle recensies die ik eerder voor dit platform schreef.
Gerelateerde posts:
Bibliotheekblad · Samenwerking tussen bibliotheken en Beeld & Geluid
Sinds zo’n twee jaar is het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid verantwoordelijk voor Muziekweb, een van de digitale vormen van dienstverlening waar op alle openbare bibliotheken in Nederland zijn aangesloten. Het vormde het startschot voor een nauwere samenwerking met bibliotheken. In een artikel voor Bibliotheekblad sta ik stil bij twee nu al succesvolle voorbeelden: het project Muziek in de Buurt en het My First Smartphone Festival.
DW B · Anneleen Van Offel · De stem van Sulina
Wat heeft het moederschap te bieden aan een vrouw die graag het avontuur opzoekt? In De stem van Sulina schetst Anneleen Van Offel hoe een reizend stel met het naderen van de bron van de Donau het ouderzijn steeds meer omarmt – totdat het zich in alle hevigheid aan hen opdringt. Ik recenseerde de roman voor DW B.
Poëziekrant · Daan Doesborgh · Moet het zo
Hoe schrijf je een tijdloos gedicht? Dat is de inzet van Daan Doesborghs derde dichtbundel Moet het zo. Het resultaat is een ambitieuze bundel, waarin dagelijks leed en diepgravende bespiegelingen elkaar afwisselen. De boodschap: mens, durf te leven, want voor je het weet is het voorbij. Ik recenseerde de bundel voor de Poëziekrant.