In de nieuwe editie van Impact Magazine staat het thema ‘oorlog en literatuur’ centraal. Hoe gaan schrijvers in hun werk om met het oorlogsverleden en op welke manieren kan literatuur oorlogstrauma’s verbeelden? In dit nummer vind je een openhartig interview met Arnon Grunberg over zijn eigen relatie tot de Tweede Wereldoorlog. Ook lees je een interview met Roxane van Iperen over haar bestseller ’t Hooge Nest. Ik schreef een beschouwing van de dichtbundel Hogere natuurkunde van Ellen Deckwitz, over de oorlogstrauma’s van haar oma in Nederlands-Indië. Meer informatie over het magazine vind je hier.

Gerelateerde posts:

LKCA · Cultuurkrant · Het BètaKunstLab van NSG Groenewoud
NSG Groenewoud is een populaire middelbare school in Nijmegen en omstreken, met expertise op alfa- én bètagebied. Toch kwamen die twee pijlers nauwelijks samen. Daarom gaf de directie vier jaar geleden de opdracht bij elkaar te brengen. Voor de Cultuurkrant van het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) ging ik in gesprek met Michelle Schmitz en Pim Langenberg, coördinatoren van de alfa- en de bètatak.

DW B · Gedichten over verhuizen
In het maartnummer van Vlaams literair tijdschrift DW B verschijnen vier nieuwe gedichten van mijn hand, met de administratieve handelingen rondom het betrekken van een nieuwe woning als thema. Ze dragen de overkoepelende titel Ontbindende voorwaarden. Het openingsgedicht, Kadastrale kaart, is hier te lezen.

IP | vakblad voor informatieprofessionals · Elisabeth Bik, ChatGPT
Al meer dan tien jaar speurt Elisabeth Bik het internet af naar frauduleuze beelden in onderzoeksartikelen. Daarmee hoopt ze misstanden in de wetenschap tegen te gaan. Voor IP | vakblad voor informatieprofessionals ging ik met haar in gesprek. Ook ondervroeg ik meerdere professionals uit het veld over de kansen en risico’s van de opkomst van ChatGPT.