Het verhaal over de ark van Noach is misschien wel een van de bekendste uit het Oude Testament. Hoe interpreteren kunstenaars van nu die eeuwenoude vertelling? Zij lijken zich niet zozeer te willen richten op het neerzetten van een Bijbelse scène, maar voelen meer voor het portretteren van de eenzame figuur van Noach en de schoonheid van het dierenrijk. Ik schreef er een artikel over voor Kunstschrift.
Gerelateerde posts:
IP | vakblad voor informatieprofessionals · TU Delft, Gelders Archief en Groninger Archieven
Metershoge boekenkasten, passen die nog wel in onze huidige informatiesamenleving? Bij de TU Delft wordt dat onderzocht met de Collection Wall. Ik interviewde projectleider Alice Bodanzky erover voor IP | vakblad voor informatieprofessionals. Ook ging ik in gesprek met Petra Links en Roomyla Choenni, de nieuwe directeuren van het Gelders Archief en de Groninger Archieven.
DW B · Jeroen van Rooij · Pioniers
Kun je een roman schrijven waarin nauwelijks iets spannends gebeurt? Met zijn nieuwste roman bewijst Jeroen van Rooij van wel. Pioniers is een ode aan de bijzonderheid van het alledaagse, en vraagt tegelijkertijd aandacht voor de tijdelijkheid van ons bestaan. Ik recenseerde de roman voor DW B.
Muiderslot · Ontwikkelingen in educatie
Hoe breng je het veelkantige verhaal van het Muiderslot goed voor het voetlicht bij schoolklassen? Daarin maakte het museumkasteel de afgelopen jaren een flinke transformatie door. Met interactieve rondleidingen en opdrachten, aansluitend bij de grote vraagstukken van nu, leren zij het gebouw en haar verhalen nog beter kennen. Ik interviewde Irma Enklaar, hoofd Publiek bij het Muiderslot, over deze ontwikkeling.