Zeven kantjes vulde Ronald Giphart begin jaren negentig met niet minder dan 151 mogelijke titels voor zijn romans en verhalen. Scheldwoorden en Latijnse gemeenplaatsen, literaire termen en grove woordgrappen wisselen elkaar af. Ze bieden een intrigerend inkijkje in zijn gedachten. Ik analyseerde ze voor het Literatuurmuseum. Lees mijn essay hier. Je vindt hier de andere essays die ik eerder voor het Literatuurmuseum schreef.

Gerelateerde posts:

LKCA · Cultuurkrant · Jaswina Bihari-Elahi
Kansengelijkheid: het klinkt prachtig, maar is het geen illusie? Cultuurwetenschapper Jaswina Bihari-Elahi vindt dat we meer oog moeten hebben voor de verschillende wegen die kinderen afleggen en de achterstand waarmee zij soms aan het leven beginnen. Ik interviewde haar voor de Cultuurkrant van het het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA).

DW B · Jantine Jongebloed · Soms wil ik een kind
Jantine Jongebloed schreef een boek over haar overpeinzingen richting de keuze om wel of geen moeder te willen worden. Ze neemt de lezer op sleeptouw langs al haar relevante én minder relevante gedachten, die zonder al te strenge redactie lijken te zijn opgediend. Ik recenseerde het boek voor DW B.

Poëziekrant · Philip Huff · Ik meld mij af, ik meld mij aan
In Philip Huffs debuutbundel Ik meld mij af, ik meld mij aan komen de voor hem kenmerkende thema’s terug: jeugdherinneringen die toch niet zo rooskleurig zijn als ze lijken. Waarom Huff besloot zich deze keer aan de poëzie te wagen, blijft tot het einde een raadsel. Ik recenseerde de bundel voor de Poëziekrant.