Hoe schrijf je een tijdloos gedicht? Dat is de inzet van Daan Doesborghs derde dichtbundel Moet het zo. Het resultaat is een ambitieuze bundel, waarin dagelijks leed en diepgravende bespiegelingen elkaar afwisselen. De boodschap: mens, durf te leven, want voor je het weet is het voorbij. Ik recenseerde de bundel voor de Poëziekrant. Lees de recensie hier. Bekijk hier ook de andere artikelen die ik eerder voor de Poëziekrant schreef.
Gerelateerde posts:
DW B · Anneleen Van Offel · De stem van Sulina
Wat heeft het moederschap te bieden aan een vrouw die graag het avontuur opzoekt? In De stem van Sulina schetst Anneleen Van Offel hoe een reizend stel met het naderen van de bron van de Donau het ouderzijn steeds meer omarmt – totdat het zich in alle hevigheid aan hen opdringt. Ik recenseerde de roman voor DW B.
MUZE · Rietveld Schröderhuis, Kandinsky in H’ART Museum
Midden in Utrecht vind je het extravagante Rietveld Schröderhuis, ontworpen door meubelontwerper Gerrit Rietveld als woning voor beeldend kunstenaar Truus Schröder-Schräder. Ik schreef over de geschiedenis van het huis voor MUZE, het kunsttijdschrift voor leden van AVROTROS. Ook dook ik in de tentoonstelling rondom Wassily Kandinsky in het H’ART Museum in Amsterdam.
De Lage Landen · Moederschap in recente romans
Lange tijd werden verhalen over moeders in de Nederlandse literatuur vooral geproduceerd door mannelijke schrijvers, die zich met name richtten op hun excentrieke doch zorgzame moederfiguren. De laatste jaren is echter een kentering zichtbaar: eindelijk wordt het moederschap door de ogen van twijfelmoeders, bijnamoeders, spijtmoeders en schrijfmoeders bezien – en dat levert een aanzienlijk gevarieerder beeld op.