Het Nederlands-Indische verleden is een donker deel van onze collectieve geschiedenis. Dat realiseerde ook ik me toen ik werkte aan mijn roman Vluchthaven, over de door het jappenkamp getraumatiseerde echtgenoot van mijn grootmoeder. Wat weten we over dit deel van de Nederlandse geschiedenis, en wat willen we eigenlijk liever niet weten? Op vrijdagavond 30 oktober ga ik daarover bij academisch-cultureel podium SPUI25 in gesprek met experts Chris van der Heijden en Anne-Lot Hoek. Het event is gratis digitaal bij te wonen. Meer informatie vind je hier. Het programma is hier terug te zien. Bekijk hier ook de andere activiteiten rondom Vluchthaven.

Gerelateerde posts:

Het Liegend Konijn · Gedichten over kwakzalverij
In het nieuwste nummer van Het Liegend Konijn zijn vier gedichten van mijn hand te vinden, met in de hoofdrol een arts die het onderscheid tussen leugen en waarheid uit het oog is verloren. Een van deze gedichten, Levensvatbaar, is hier te vinden.

Auteursbond · Pakhuis de Zwijger · Hoe overleef ik als schrijver?
Hoe overleef je als schrijver in de 21e eeuw? Daarover organiseert de Auteursbond op vrijdag 16 mei 2025 een uitgebreid programma in Pakhuis de Zwijger. Tijdens deze middag komt de realiteit van schrijverschap in een grillige boekenmarkt aan bod. Ik ga met Van Oorschot-uitgever Menno Hartman en literair agent Jelte Nieuwenhuis in gesprek over wat een literair agent een schrijver te bieden kan hebben.

Vrijheidscolleges · Gemeente Texel · In gesprek met Evgeniy Levchenko
Op zondagmiddag 13 april 2025 geeft oud-voetballer Evgeniy Levchenko in Cinema Texel een Vrijheidcollege. Tijdens deze middag interview ik de voormalig voetballer over de lange geschiedenis die aan de huidige situatie in Oekraïne is voorafgegaan en over zijn persoonlijke betrokkenheid.