Het Nederlands-Indische verleden is een donker deel van onze collectieve geschiedenis. Dat realiseerde ook ik me toen ik werkte aan mijn roman Vluchthaven, over de door het jappenkamp getraumatiseerde echtgenoot van mijn grootmoeder. Wat weten we over dit deel van de Nederlandse geschiedenis, en wat willen we eigenlijk liever niet weten? Op vrijdagavond 30 oktober ga ik daarover bij academisch-cultureel podium SPUI25 in gesprek met experts Chris van der Heijden en Anne-Lot Hoek. Het event is gratis digitaal bij te wonen. Meer informatie vind je hier. Het programma is hier terug te zien. Bekijk hier ook de andere activiteiten rondom Vluchthaven.
Gerelateerde posts:
Victoriefonds Cultuurprijs 2024 · Uitreikingsceremonie Femke Brockhus
Op zondag 3 november ontvangt Femke Brockhus in de Ruïnekerk in Bergen de Victorieprijs 2024 voor de Letteren. Tijdens deze middag gaat zij met presentator Ronald Giphart in gesprek over moederschap, een thema dat in haar werk een belangrijke rol speelt. Ook ik sluit aan.
Belgisch-Nederlands Boekbandengenootschap · Jubileumsymposium
Op vrijdag 22 november 2024 viert het Belgisch-Nederlands Boekbandengenootschap haar veertigste verjaardag aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Tijdens deze dag draag ik gedichten voor uit de reeks Binding, waarin ik de relatie leg relatie tussen het binden van een boek en de voorliefde voor papier.
DW B · Gedichten over tuinieren
In het juninummer van Vlaams literair tijdschrift DW B verschijnen vier nieuwe gedichten van mijn hand, met tuinieren als thema. Ze dragen de overkoepelende titel Bodemdrift. Een van de gedichten, Ondergroei, is hier te lezen.